ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4 milioane de lei au fost ridicate în urma perchezițiilor la Partidul „Șor”

10:08 | 01.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție (PA) a venit astăzi cu precizări privind suma banilor ridicată în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, a fost finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4 219 550 lei și 4 000 de dolari SUA.

PA anunță că în scurt timp va fi adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.

În urma descinderilor din dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, cinci persoane au fost arestate preventiv, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat arestul la domiciliu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!