ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lewandowski va primi Gheata de Aur 2021-2022, miercuri, la Barcelona

16:57 | 08.11.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Internaţionalul polonez Robert Lewandowski, atacantul echipei FC Barcelona, va primi miercuri Gheata de Aur 2021-2022, trofeu care recompensează cel mai bun marcator din ligile europene de fotbal, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Lewandowski a marcat 35 de goluri în Bundesliga sub culorile echipei Bayern Munchen, în sezonul 2021-2022, acumulând 70 de puncte.

El a reuşit să-i depăşească pe francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain, 28 goluri), pe italianul Ciro Immobile (Lazio Roma, 27 goluri) şi pe francezul Karim Benzema (Real Madrid, 27 goluri).

Atacantul polonez va primi trofeul în cadrul unei ceremonii care va avea loc în vechea fabrică Estrella Damm din Barcelona, la care vor fi prezenţi preşedintele clubului catalan, Joan Laporta, fostul căpitan al Barcei, Carles Puyol, şi antrenorul principal al grupării de pe Camp Nou, Xavi Hernandez.

Gheata de Aur este un trofeu acordat de European Sports Media (ESM), asociaţie din care fac parte principalele publicaţii sportive la nivel mondial: Marca, La Gazzetta dello Sport, A Bola, Fanatik, Elf Voetball, De Telegraaf-Telesport, Kicker, Frankfurter Allgemeine, Sport-Express, Tipsbladet, World Soccer, Sportal, So Foot şi Nemzeti Sport.

img22008468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!