ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi un împrumut de 60 mln de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar

12:00 | 10.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro, acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Deputații au ratificat astăzi Acordul de facilitate de credit dintre țara noastră și instituția franceză, comunică MOLDPRES.

Banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile. De asemenea, resursele financiare vor fi valorificate pentru modernizarea sectorului transportului feroviar.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale. Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.

Foto: Parlament

img22008540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!