ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola a ținut un discurs în Legislativul de la Chișinău

10:58 | 11.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola a ținut astăzi un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. Discursul, care a fost unul în susținerea integrării europene a Moldovei, a fost aplaudat de către deputații de la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Ședința Legislativului a fost deschisă de speakerul Igor Grosu, care a mulțumit oficialului european dar și Uniunii Europene pentru susținerea acordată țării noastre și a reiterat că locul Republicii Moldova este în familia europeană.

“Este o onoare să fiu alături de prieteni, colegi care împărtășesc valori europene. Am venit aici cu un mesaj. Locul Moldovei este în Europa. Viitorul nostru trebuie să fie împreună, Parlamentul European va face tot ce este necesar ca să vă fie alături și ca să fiți membri ai Uniunii Europene. Știu că nu e ușor să-i convingi pe toți, dar pentru asta sunt aici. Puteți conta pe noi”, a menționat Metsola.

În această dimineață, Roberta Metsola s-a întâlnit cu șeful statului, Maia Sandu și are stabilită o întrevedere și cu premierul Natalia Gavrilița.

Vizita șefului Parlamentului European, Roberta Metsola vine imediat după cea a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

img22008578

img22008578

img22008578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!