ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a mărit alocările pentru sprijinirea țărilor din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova

09:19 | 15.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. După 13 ore de negocieri, aseară s-a ajuns la un acord între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE din anul 2023. Acordul bugetar cuprinde o creștere în valoare de 280 de milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din Vecinătatea estică și sudică, dintre care 210 milioane de euro sunt alocați pentru Cartierul de Est, inclusiv Republica Moldova și Ucraina., comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan. Acesta a menționat că majorarea alocărilor s-a făcut la propunerea Grupului PPE din Parlamentul European, iar banii vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene.

„Republica Moldova este stat candidat și va deveni țară membră a Uniunii Europene. Trebuie să creștem sprijinul pentru Moldova în următorii ani pentru a-i ajuta să treacă peste crizele care se confruntă și să se pregătească de aderare la Uniunea Europeană”, a scris Mureșan pe pagina sa oficială.

Foto: facebook.com

img22008655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!