ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități au rămas fără energie electrică în urma bombardamentelor Rusiei în Ucraina

18:01 | 15.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat în această seară că urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență), fapt ce a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara, transmite MOLDPRES.

“Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat oficialul.

(Ştirea se actualizează)

img22008676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!