ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În România se desfășoară un forum dedicat impulsionării absorbției fondurilor europene de către R. Moldova

20:42 | 18.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. În perioada 17-19 noiembrie la Arad, România, se desfășoară Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la Uniunea Europeană”, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

La eveniment participă Eugen Cara, șeful Secției proiecte de asistență a Biroului nominalizat, care în intervenția sa a evidențiat importanța dezvoltării parteneriatelor interinstituționale durabile cu țările UE, în special cu România, precum și a implementării proiectelor pe întreg teritoriul țării, contribuind la eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. 

Cu acest prilej, Eugen Cara a mulțumit gazdelor pentru sprijinul necondiționat oferit de România țării noastre în toate domeniile de interes mutual.

Pe parcursul a trei zile organizatorii evenimentului vor oferi participanților instruire de primă clasă, bazată pe nevoile și cerințele de formare în timp real pentru impulsionarea procesului de absorbție de către Republica Moldova a fondurilor europene, prezentând, totodată, aspecte teoretice/ practice în domeniu și încurajând reprezentanții din Moldova să continue îmbunătățirea practicilor lor pe acest segment. 

Forumul este realizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în parteneriat cu primăria municipiului, Consiliul Județean și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, în vederea susținerii autorităților din Moldova în demersul de integrare europeană.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22008800

img22008800

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!