ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:05 | 19.11.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră în 24 de ore (18 noiembrie 2022)

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 42 722 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 21 819 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 25 175, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 17 547.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 23 196 traversări, la granița moldo - ucraineană fiind semnalate - 12 219 treceri și alte 7 307 traversări - frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 8 337 traversări persoane;

PTF Aeroportul Chișinău – 7 307 traversări persoane;

PTF Sculeni – 6 366 traversări persoane;

PTF Otaci – 3 955 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 3 032 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 318 treceri, dintre care 5 574 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 308 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

- două treceri ilegale a frontierei de stat;

- șase persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;

- două documente de călătorie falsificate;

- un caz de trafic ilegal de bunuri;

- un străin a încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- cinci încălcări privind regulile de folosire a vinietei;

- două persoane identificate cu consemn național.

(07:30/19.11.2022)

La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei, dar și a lipsei energiei electrice pe partea ucraineană, punctele de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea: Ceadîr Lunga-Novîie Traianî și Unguri-Bronița.

Totodată, în PTF Lipcani-Podvirievca și PTF Medveja-Zelionaia (rutier/locale) se permite ieșirea din Ucraina doar cetățenilor ucraineni.

Rugăm călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și să aleagă, din timp, alte puncte de trecere a frontierei din proximitate.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!