ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației britanice consideră că „amenințarea nucleară iraniană este mai avansată ca niciodată”

11:32 | 19.11.2022 Categorie: Externe

Londra, 19 nov. /MOLDPRES/. Șeful diplomației britanice James Cleverly a avertizat că ameninţarea din partea programului nuclear iranian este „mai avansată ca niciodată”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Recent, Cleverly a acuzat regimul de la Teheran de răspândirea „distrugerii şi a unei băi de sânge” în întreaga lume. Ministrul de externe britanic a avertizat că armele livrate de Iran ameninţă securitatea în Orientul Mijlociu şi în afara acestei regiuni, dând ca exemplu al influenţei Teheranului în atacurile ruseşti cu drone fabricate în Iran împotriva infrastructurii civile din Ucraina.

Ministrul britanic a avertizat că  „armele furnizate de Iran ameninţă întreaga regiune. Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia de drone înarmate care ucid civili în Ucraina”. Cleverly a reafirmat că Londra este „decisă să lucreze împreună cu ţările prietene pentru a contracara ameninţarea iraniană, a interzice traficul cu arme convenţionale şi a împiedica regimul să achiziţioneze o capabilitate de arme nucleare”.

Iranul a devenit și mai agresiv în retorica sa pronucleară odată cu începutul invaziei rusești în Ucraina.

Foto: feweek.co.uk

img22008805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!