ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 642 mln de lei în ultima săptămână

09:47 | 21.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. În perioada 14 - 20 noiembrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 642 milioane de lei (circa 32,1 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,7% din totalul sumei.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 620 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 71 136 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 64 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 296 mii de lei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 29,4 miliarde de lei, cu 19,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

img22008828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!