ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia vrea să cedeze Ucrainei lansatoarele de rachete pe care i le oferă Germania

09:32 | 24.11.2022 Categorie: Externe

Varşovia, 24 nov. /MOLDPRES/. Germania a oferit Poloniei un sistem de apărare cu rachete Patriot după ce o rachetă a lovit teritoriul polonez. Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că a cerut Germaniei să trimită în Ucraina lansatoarele Patriot oferite Poloniei imediat după ce o rachetă a lovit teritoriul polonez, săptămâna trecută, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Blaszczak a mai spus că "după noile atacuri cu rachete ruseşti, am cerut Germaniei să transfere Ucrainei bateriile de rachete Patriot oferite Poloniei şi desfăşurate la graniţa sa de vest". "Acest lucru ar proteja Ucraina de noi decese şi întreruperi de curent şi ar spori securitatea la frontiera noastră de est", a subliniat oficialul polonez.

Guvernul de la Berlin a precizat că va oferi sprijin Poloniei pentru misiunile de patrulare aeriană cu avioane germane Eurofighter. Potrivit şefului NATO, Jens Stoltenberg, racheta care a lovit săptămâna trecută Polonia, omorând două persoane, pare mai degrabă să fi fost lansată accidental de apărarea aeriană a Ucrainei, şi nu de către Rusia.

img22008961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!