ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valorile mobiliare străine vor putea fi tranzacționate în R. Moldova

12:35 | 24.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Valorile mobiliare străine vor putea fi admise spre tranzacționare pe piața reglementată a Republicii Moldova. Deputații au votat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a Legii privind piața de capital, comunică MOLDPRES.

Astfel, vor fi acceptate doar valorile mobiliare în privința cărora nu sunt impuse interdicții preferitor la tranzacționarea de către operatorul unei piețe reglementate străine sau prin actele normative ale Republicii Moldova. Nu pot fi admise valorile mobiliare străine în cazul în care acestea sunt emise de către emitenți ce desfășoară activitate într-o perioadă de timp mai mică de trei ani sau în ultimii doi ani nu au obținut profit. Cele deținute de persoane din jurisdicțiile cu un grad sporit de risc, de asemenea, nu vor fi admise.

Legea cu privire la piața de capital prevede și faptul că Comisia Națională a Pieței Financiare va putea retrage licența în cazul în care persoana licențiată încalcă grav prevederile legale, în caz de reorganizare sau lichidare, în cazul declarării insolvabilității, atunci când a fost retrasă licența de către BNM sau la solicitarea persoanei licențiate.

Modificările operate astăzi vor intra în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: Parlament

img22008980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!