ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un contingent al Armatei Naționale va participa la parada militară de la Bucureşti

08:59 | 25.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Un contingent de militari moldoveni a plecat astăzi la București pentru a participa la parada militară care va avea loc joi, 1 decembrie curent, cu prilejul Zilei Naţionale a României, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, detașamentul moldovenesc este format din 16 ofiţeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major. Contingentul va defila în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Detașamentul Armatei Naţionale va fi condus de căpitanul Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat de sergentul Sergiu Cebîrciu.

Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014.

Foto: Ministerul Apărării

img22009014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!