ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Republica Moldova

11:57 | 25.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Patruzeci de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor suplimentar, oferit de Agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) care activează în ţara noastră. Despre acest lucru a fost anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, şi reprezentanţi-rezidenţi ai entităţilor ONU Moldova, transmite MOLDPRES.

„Este vorba de familii aflate în situaţii deosebit de critice – familii cu trei şi mai mulţi copii, femei însărcinate, persoane cu dizabilităţi, cu venituri mici, alte categorii sociale vulnerabile. Aceste 40 de mii de gospodării vor beneficia de şapte sute de lei, timp de şase luni”, a anunţat Marcel Spatari.

Potrivit oficialului, beneficiarii vor fi identificaţi de comisii speciale la nivel local. „Asistenţii sociali comunitari vor fi secretarii acestor comisii şi vor implica toate organele abilitate din teritoriu pentru a asigura acest ajutor din partea ONU”, a precizat Spatari.

„Este vorba de bani extrabugetari, care vin din exteriorul ţării în calitate de ajutor suplimentar la cel oferit de stat. Or, acesta nu e un proiect unic, ci un proces flexibil, care va derula în funcţie de situaţie şi nevoie. Asta înseamnă că dacă va avea succes, Agenţiile ONU donatoare vor majora sumele”, a relevat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul. Asigurările au fost date de către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, care a avut, în martie curent, o discuție cu şefa statului Maia Sandu.

ONU are în Republica Moldova 29 de agenţii.

img22009022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!