ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în capitală

10:57 | 28.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Peste 60 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prezent, se atestă un număr mic al cazurilor de COVID-19. „Cetățenii trebuie să fie prudenți în continuare. Specialiștii recomandă vaccinarea cu dozele Booster 1 și 2”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, autoritățile au îndemnat persoanele din grupurile de risc să se adreseze la medicul de familie pentru a-și administra vaccinul antigripal.

Sursa citată a anunțat că, săptămâna trecută, a crescut numărul virozelor sezoniere în rândul copiilor. De asemenea, s-au înregistrat 10 cazuri de tuberculoză.

Specialiștii îndeamnă cetățenii ca la primele simptome de boală, precum slăbiciuni, tuse sau stări febrile, aceștia să se adreseze la medic.

img22009066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!