ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Agriculturii a solicitat diplomaților moldoveni să sprijine agricultorii pentru ca aceștia să poată accesa noi piețe

19:55 | 29.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a cincea videoconferință a șefilor misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate având în calitate de invitat pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, transmite MOLDPRES.

Vladimir Bolea a menționat că agricultura este un sector important, iar statul este angajat să susțină dezvoltarea acestuia, inclusiv prin dezvoltare de parteneriate bilaterale și racordare la standardele UE.

De asemenea, oficialul a solicitat suportul instituțiilor serviciului diplomatic pentru sprijinirea agricultorilor moldoveni ca să poată accesa noi piețe de export și să-și consolideze competitivitatea în regiune, fiind exemplificată prin recentele eforturi comune pe piața egipteană și indiană pentru fructele moldovenești.

Diplomații țării noastre au participat la sesiunea de întrebări-răspunsuri, inclusiv fiind agreată dezvoltarea unor mecanisme prompte de comunicare între instituțiile de resort.

Foto: MAEIE

img22009126

img22009126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!