ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări Sociale

12:04 | 30.11.2022 Categorie: Comunicate

CNAS începe finanțarea prestațiilor sociale pentru luna decembrie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Astăzi, 30 noiembrie, Casa Naţională de Asigurări Sociale începe finanțarea prestațiilor sociale conform graficului stabilit pentru luna decembrie. Astfel, a fost finanțată prima tranşă a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei.

Plata tuturor tipurilor de pensii și prestații sociale se efectuează prin modalitatea de plată și prestator de servicii de plată, selectate de beneficiari şi disponibile în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay). După procesarea plăților beneficiarii vor putea ridica banii.

Reamintim că, Casa Națională de Asigurări Sociale consecvent dezvoltă servicii electronice, menite să economisească timp și resurse, astfel fiind mai aproape de cetățeni și oferind mai multe oportunități de a solicita prestațiile sociale.

Pe pagina web-oficială www.cnas.gov.md poți aplica online la următoarele prestații sociale:
"e-Cerere - Indemnizaţii":
• indemnizaţia unică la naşterea copilului;
• indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (persoanele asigurate);
• indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani;
• indemnizaţia lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină;

• indemnizaţia paternală.

"e-Cerere Reexaminare pensie":
• pensie pentru limită de vârstă;
• pensie de dizabilitate.
"e-Cerere - Stabilire pensie" - pentru deținători de semnătură electronică/mobilă.

Pentru a fi la curent cu executarea finanțării prestațiilor sociale vă sugerăm să urmăriți noutățile pe pagina web oficială www.cnas.gov.md, dar și postările noastre pe Facebook, Instagram și Telegram.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!