ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă

17:13 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă sezonieră, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, la Bălți s-au înregistrat 5 cazuri, la Chișinău și Fălești - câte 3, Edineț și Sângerei – câte 2 și la Drochia – 1 caz. În șapte dintre cazuri este vorba de copii de până la 14 ani.

Totodată, în perioada 3 octombrie – 27 noiembrie, au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53 342 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 2 866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În prezent, în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei. Vaccinul antigripal poate fi utilizat simultan cu cel împotriva Covid-19.

În sezonul gripal se recomandă evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate.

De asemenea, se recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!