ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă

17:13 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă sezonieră, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, la Bălți s-au înregistrat 5 cazuri, la Chișinău și Fălești - câte 3, Edineț și Sângerei – câte 2 și la Drochia – 1 caz. În șapte dintre cazuri este vorba de copii de până la 14 ani.

Totodată, în perioada 3 octombrie – 27 noiembrie, au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53 342 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 2 866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În prezent, în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei. Vaccinul antigripal poate fi utilizat simultan cu cel împotriva Covid-19.

În sezonul gripal se recomandă evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate.

De asemenea, se recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

Foto simbol

img22009155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!