ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a lansat mai mulți sateliți militari de pe cosmodromul Plesețk

11:31 | 01.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 1 dec. /MOLDPRES/. De pe cosmodromul Plesețk din nord-vestul Rusiei a fost lansată o rachetă purtătoare  Soiuz-2.1b cu mai mulți sateliți militari, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Informația, difuzată de agenţia oficială rusă TASS, nu a precizat numărul sateliţilor plasaţi pe orbită.

Rusia, care a invadat la 24 februarie Ucraina, a lansat în ultimele luni o serie de sateliţi militari, dintre care doi în luna noiembrie.

Recent, Moscova a pus pe orbită trei sateliţi militari, lansaţi cu ajutorul rachetelor purtătoare Angara şi Soiuz-2.1b, precum şi un satelit de navigare Glonass-K, controlat tot de Ministerul Apărării rus.

Rusia are nevoie de un sprijin informațional mai viguros prin intermediul sateliților pentru eficientizarea campaniei militare de  ocupare a teritoriului ucrainean. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!