ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a trimis Ucrainei sute de generatoare de curent electric

15:57 | 02.12.2022 Categorie: Externe

Berlin, 2 dec. /MOLDPRES/. Guvernul federal german a anunţat vineri, 2 decembrie, că a livrat până acum aproape 150 de generatoare, iar alte 320 sunt pregătite pentru a fi transportate, răspunzând, astfel, solicitării din partea autorităților ucrainene, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

În urma bombardamentelor rusești din ultimele săptămâni, infrastructura energetică a Ucrainei a suferit distrugeri importante. Pentru a ajuta poporul ucrainean, Germania trimite mai multe generatoare care ar urma să fie transportate către Odesa, Nikolaev şi în regiunea Herson.

Echipamentele nou-nouţe au fost trimise direct către Ukrenergo, cel mai mare furnizor de energie al Ucrainei, pentru a stabiliza livrările energetic. Ukrenergo va putea asigura o alimentare provizorie cu energie pentru facilităţile importante.

Bombardamentele rușilor asupra Ucrainei s-au concentrat recent asupra centralelor electrice şi termice, alături de alte obiective. La temperaturi cu minus, multe gospodării ucrainene au rămas temporar sau chiar complet fără căldură, electricitate şi apă.

img22009243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!