ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de soldați au depus jurământul militar

14:00 | 02.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Peste 300 de soldați încorporaţi recent în Armata Naţională au depus astăzi jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în municipiul Chișinău şi la centrul de instruire de la Bulboaca (raionul Anenii Noi), transmite MOLDPRES.

Prezent la evenimentul desfăşurat în Batalionul de instrucție - Baza militară de instruire, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe soldați cu prilejul evenimentului solemn. Oficialul a apreciat prestația tinerilor în cadrul ceremoniei, iar rudelor și părinților le-a mulțumit pentru susținere și încrederea acordată.

Soldații, care au depus jurământul militar, au fost încorporați în luna octombrie curent. Timp de patru săptămâni, aceștia au trecut cursul de instruire inițială, în cadrul căruia au însușit regulamentele militare, precum și instrucția de foc și cea de front.

Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Foto: Ministerul Apărării

img22009244

img22009244

img22009244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!