ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele R. Moldova a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Japoniei

12:50 | 03.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit sâmbătă, în marja vizitei la Tokyo, cu șeful diplomației japoneze, Yoshimasa Hayashi, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, dialogul a vizat cooperarea bilaterală și avansarea parteneriatului moldo-nipon.

Șefa statului a mulțumit pentru asistența acordată țării noastre, în mai multe domenii-cheie, prin Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei (JICA) și a subliniat că ne dorim, în continuare, relații strânse cu partea niponă.

Președintele Maia Sandu a menționat, în acest context, că Japonia ne poate ajuta să ne consolidăm democrația printr-o economie mai puternică și mai diversă, să creăm mai multe locuri de muncă și să oferim condiții de viață mai bune cetățenilor noștri.

Foto: Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei/ https://www.mofa.go.jp

 

img22009270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!