ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașele rusești anulează festivitățile de Anul Nou

09:56 | 07.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 7 dec. /MOLDPRES/. Mai multe orașe rusești au renunțat la festivitățile de Anul Nou ca să redirecționeze fondurile spre operațiunile militare ale armatei în Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.  

Autoritățile din Sankt Petersburg, Iaroslavl, Kaluga, Nijni Novgorod, regiunile Tomsk și Iacutia au anulat festivitățile. Tot mai multe informații parvin despre soldați trimiși pe front fără echipamentul necesar, iar în unele cazuri cei înrolați au trebuit să-și cumpere singuri echipamente.

Primăria din Kaluga a transmis pe rețelele sociale că a anulat toate concertele, focurile de artificii și decorațiunile de Anul Nou. „Vom direcționa toate aceste fonduri disponibilizate în sprijinul locuitorilor mobilizați din Kaluga”, a anunțat primăria. 

În localitățile rusești cadourile se împart de obicei pe 1 ianuarie, la câteva zile înainte de data la care rușii sărbătoresc Crăciunul (7 ianuarie). În timp ce tinerii ruși mor pe front, familiile lor îngheață în case. Și în capitala Rusiei, Revelionul va fi mai puțin spectaculos anul acesta, fără foc de artificii și concerte, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care însă a precizat că se vor organiza în continuare evenimente și festivități, urmând ca o parte din câștiguri să fie donate armatei.

Pretinsa „operațiune specială” declanșată de Putin în Ucraina a devenit tot mai nepopulară printre ruși. Unii activiști din țară l-au acuzat săptămâna trecută pe liderul de la Kremlin că a cheltuit miliarde pe armata rusă în timp ce mulți dintre ei îngheață în case.

Sondajele independente făcute în Rusia arată o scădere dramatică a sprijinului pentru războiul lui Putin.

Foto: youtube.com

img22009372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!