ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia încearcă să înghețe luptele în Ucraina pentru a forța o ofensivă de proporții în primăvară

15:15 | 07.12.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 7 dec. /MOLDPRES/. Moscova încearcă să îngheţe luptele din Ucraina pe timpul iernii pentru a-şi întări forţele în vederea unui nou asalt în primăvară, a declarat miercuri şeful NATO, Jens Stoltenberg, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Stoltenberg a afirmat că ceea "ce vedem acum este că Rusia încearcă să impună un fel de îngheţare a acestui război, cel puţin pentru o perioadă scurtă, pentru a se putea regrupa, repara, recupera şi apoi pentru a încerca o ofensivă mai mare în primăvară".

NATO continuă să furnizeze arme și sprijin fără precedent, în ciuda îngrijorărilor privind o eventuală epuizare a stocurilor Occidentului, a menționat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice Jens Stoltenberg.

"Este la fel de important să adăugăm noi sisteme, precum şi să ne asigurăm că sistemele sau armele pe care le-am livrat deja sunt efectiv operaţionale sau funcţionează eficient", a declarat Stoltenberg.

"Asta înseamnă că ei au nevoie de o cantitate importantă de muniţii, de piese detaşate şi de mentenanţă", a subliniat oficialul NATO

Odată cu eliberarea orașului Herson, linia frontului s-a stabilizat.

Totuși, lupte violente se concentrează în prezent în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, pe care forţele ruse încearcă să îl cucerească de mai multe luni. SUA se aşteaptă ca luptele să continue într-un "ritm redus" în lunile următoare, cele două părţi aflate în conflict încercând să îşi reconstituie forţele.

Șeful NATO a declarat că "nu are informaţii suplimentare" despre presupusele atacuri cu drone ucrainene asupra unor baze aeriene din Rusia, după ce SUA au spus că "nu au permis şi nu încurajează" astfel de atacuri din partea Kievului.

Experții militari estimează în prezent că "nu sunt reunite" condiţiile pentru o rezolvare paşnică a conflictului, "deoarece Rusia nu a arătat niciun semn de angajare în negocieri care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".

Foto: telegram

img22009395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!