ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academicianul Ion Tighineanu a fost ales membru al Consiliului Științific Internațional

17:00 | 07.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul Ion Tighineanu, a fost ales membru al Consiliului Științific Internațional. Evenimentul a avut loc în cadrul Dialogului Global al Cunoașterii, inclus în agenda Forumului Mondial al Științei, care își desfășoară lucrările în perioada 5-9 decembrie în Cape Town, Africa de Sud, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al AȘM, titulatura de membru al ISC recunoaște oameni de știință eminenți, cu merite deosebite, lideri de gândire din sfera științei și a politicilor în știință care au adus contribuții remarcabile la îmbunătățirea înțelegerii rolului crucial al științei în societățile moderne. Consiliul Științific Internațional este o organizație globală unică, care și-a propus să promoveze creativitatea, rigoarea și relevanța științei la nivel mondial, are în componența sa peste 200 de uniuni și asociații științifice internaționale, precum și organizații științifice naționale și regionale, inclusiv academii și consilii de cercetare.

”Alegerea acad. Ion Tighineanu în calitate de membru al ISC este o recunoaștere internațională a meritelor științifice și organizatorice ale președintelui AȘM, dar, totodată, scoate în evidență activitatea și prestația Academiei de Științe a Moldovei la nivel global și contribuie la promovarea unei imagini pozitive a țării noastre în lume. De acum înainte, Vocea Globală a Științei, creată de Consiliul Științific Internațional, va fi consolidată și de Republica Moldova, prin activitatea academicianului Ion Tighineanu și a Academiei de Științe a Moldovei”, se mai subliniază în comunicatul de presă al AȘM.

Consiliul Științific Internațional numără la ora actuală 66 de membri fondatori (din oficiu), tre membri de onoare și 56 de membri titulari aleși recent, inclusiv din Germania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Elveția, Italia, Olanda, SUA, Canada, Argentina, Japonia, China, Australia etc. 

img22009402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!