ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kremlinul ar fi elaborat planul „Arca lui Noe” care presupune evacuarea lui Putin din Rusia

08:26 | 08.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 8 dec. /MOLDPRES/. Kremlinul are un plan de evacuare din țară a președintelui rus Vladimir Putin. Presupusele destinații sunt Venezuela sau Argentina, în cazul în care Rusia pierde războiul din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Un fost angajat al Kremlinului, însărcinat cu scrierea discursurilor prezidențiale, Abbas Galiamov a dezvăluit detalii cu privire la presupusa evadare a lui Putin în cazul înfrângerii Rusiei în război.

Galiamov este un analist politic care trăiește în exil în Israel din 2018. Fostul colaborator al Kremlinului a declarat că informația i-a fost furnizată de o „sursă de încredere”, care i-a transmis că în anturajul lui Putin se lucrează din primăvară la un plan de rezervă pentru situația în care Rusia suferă o înfrângere în Ucraina. „De regulă nu dezvălui astfel de povești de culise, dar astăzi voi face o excepție”, a precizat Galiamov.

Planul de evacuare a lui Putin din Rusia este numit - neoficial - „Arca lui Noe”. Inițial, China era „țara de destinație” pentru liderul rus, dar, în prezent, principalele țări avute în vedere pentru evacuarea lui Putin din Rusia sunt Argentina și Venezuela. „După cum sugerează și numele (Arca lui Noe), este vorba despre găsirea unui loc nou unde să te stabilești, în cazul în care devine extrem de inconfortabil să mai rămâi în propria ta țară”, remarcă Galiamov.

Acesta a mai specificat că responsabil de pregătirea și execuția planului „Arca lui Noe” este Iuri Kurilin, fost vicepreședinte al companiei energetice rusești Rosneft. Ex-petrolistul rus, care are inclusiv cetățenie americană, a demisionat în vară, în mod formal, din această companie și acum e complet dedicat proiectului „Arca lui Noe” referitor la posibila evacuare a lui Putin din țară, în cazul în care Rusia pierde războiul împotriva Ucrainei.

Foto: lrt.lt

img22009420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!