ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Economiei a propus modificări normative ce ţin de e-comerţ

09:04 | 08.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei a propus ieri un nou pachet de inițiative ce prevede modificarea cadrului normativ aferent comerțului electronic (e-comerț), transmite MOLDPRES.

Conform unei inițiativei legislative, ce va fi aprobată la una din ședințele viitoare, ministerul vine să elimine unele constrângeri care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului, acestea fiind identificate în dialog cu comunitatea de business și partenerii de dezvoltare.

„Vor fi modificate 11 acte normative, inclusiv prevederi ce se referă la: actualizarea legislației privind comerțul interior și completarea acesteia cu prevederile privind comerțul electronic; sporirea protecției consumatorilor în cadrul comerțului online, prin obligarea comercianților de a dispune de locuri de returnare a mărfurilor; obligarea vânzătorilor online de produse alcoolice de a verifica vârsta cumpărătorului, inclusiv de către personalul responsabil de livrare; scutirea unităților care practică comerțul online cu metale prețioase de obligația privind deținerea suprafeței de 12 metri pătrați pentru desfășurarea activității”, indică Ministerul Economiei.

De asemenea, este prevăzută obligarea comercianților de a aplica reduceri identice, indiferent de mijloacele de plată (în numerar sau fără numerar) preferate de cumpărător, precum și informarea cumpărătorilor privind instrumentele/mijloace de plată acceptate; reglementarea organizării și desfășurării adunărilor generale ale asociaților/membrilor consiliului societăților prin mijloace electronice, precum și depunerea electronică a dosarului de înregistrare către organul înregistrării de stat.

„Una din prioritățile mele în calitate de ministru al Economiei, este promovarea comerțului electronic.  O să eliminăm toate barierele legale și birocratice din calea comerțului electronic, astfel încât antreprenorii să poată face afaceri și online, fără nici un impediment”, a explicat ministrul de resort Dumitru Alaiba. 

Foto: knowdys.com

img22009423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!