ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de canalizare din Călăraşi a fost reabilitat cu ajutorul UE

08:59 | 09.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. În orașul Călărași a fost inaugurată ieri rețeaua de apeduct și canalizare reabilitată și extinsă, datorită unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, transmite MOLDPRES.

„Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova întru sporirea accesului la servicii publice de calitate la nivel local. Prin aceste investiții venim în susținerea și protejarea mediului înconjurător, or, acest proiect este un mesaj clar de susținere a Republicii Moldova în drumul său spre dezvoltare și creare a condițiilor mai bune pentru o viață calitativă", a declarat la evenimentul de inaugurare Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Valoarea totală a proiectului este de cca 1,5 milioane de euro, dintre care circa 1,4 mln de euro au fost oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și aproape 174 mii de euro - contribuția Primăriei oraşului Călărași. „Grație acestui proiect, la Călărași au fost reabilitate și extinse rețelele de apeduct și canalizare. Prin cele 875 de branșări noi la apa potabilă, și 234 racordări noi la sistemul de canalizare, 14.000 de locuitori ai orașului au parte de servicii publice îmbunătățite”, conform ADR Centru.

„Acest proiect ne face să fim încrezători că lucrurile se mișcă în direcția în care trebuie, iar cu ajutorul UE și Germaniei lucrurile se pot mișca cu o viteză mai bună, pentru ca cetățenii noștri să beneficieze de servicii de calitate. Ne angajăm plenar să continuăm identificarea și valorificarea de resurse pentru ca toți oamenii, din toate regiunile țării, să se poată bucura de condiții bune de viață și acces sporit la servicii publice de calitate", a relevat la eveniment vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Măsurile de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Călărași au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice". Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane de euro.

Foto: ADR Centru

img22009467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!