ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Argentina s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal după loviturile de departajare

09:17 | 10.12.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Selecţionata Argentinei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins Olanda cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, vineri seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, într-un meci terminat la egalitate, 2-2 (0-1, 2-2), la finalul prelungirilor, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Echipa Albiceleste a condus prin golurile înscrise de Nahuel Molina (35) şi Lionel Messi (73 - penalty), dar ''portocala mecanică'' nu a renunţat la luptă şi a smuls egalarea prin ''dubla'' lui Wout Weghorst (83, 90+11)

Deşi a avut o posesie superioară, echipa antrenată de Louis van Gaal nu a creat pericol timp de 80 de minute, cele două goluri fiind şi singurele şuturi pe poartă ale batavilor.

La loviturile de departajare Emiliano Martinez a apărat primele două şuturi, trimise de Virgil van Dijk şi Steven Berghuis, Messi, Leandro Paredes şi Gonzalo Montiel au înscris pentru sud-americani, Teun Koopmeiners şi Wout Weghorst au transformat pentru batavi, iar tensiunea a crescut după ce Enzo Fernandez a trimis pe lângă poartă, iar Luuk De Jong a marcat, restabilind egalitatea. Lautaro Martinez a marcat şi a dus Argentina în a cincea sa semifinală de Cupă Mondială, după cele din 1930, 1986, 1990 şi 2014 (în 1978, când a cucerit titlul, s-a calificat direct în finală din faza a doua a grupelor).

Argentina şi Olanda s-au întâlnit de şase ore la Cupa Mondială cu meciul de vineri.

Olanda a ajuns la 20 de meciuri consecutive fără înfrângere. Arabia Saudită a pus capăt unei serii de 36 de partide fără înfrângere a Argentinei.

Argentina, care nu va conta pe Acuna şi Montiel, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, va juca în penultimul act contra vicecampioanei mondiale Croaţia, pe 13 decembrie, pe Lusail Stadium din Al Daayen (21:00).

Foto: sportsmole.co.uk

img22009501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!