ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar

09:23 | 14.12.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Selecţionata Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Croaţiei, vicecampioana mondială, cu scorul de 3-0 (2-0), marţi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în prima semifinală, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986), va juca a şasea sa finală mondială, după ce le-a pierdut pe cele din 1930, 1990 şi 2014.

Sud-americanii au făcut un joc perfect apărare - contraatac, combinat cu prestaţii de excepţie ale lui Leo Messi şi Julian Alvarez. Messi a deschis scorul din penalty (34), iar Alvarez a reuşit o dublă (39, 69).

Croaţia a ratat şansa de a juca a doua finală consecutivă la Cupa Mondială, însă va juca pentru medaliile de bronz.

Argentina, care a început catastrofal turneul final din Qatar, cu o înfrângere în faţa Arabiei Saudite (1-2), va juca a doua sa finală cu Lionel Messi în teren, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei. Cupa Mondială este singurul trofeu care lipseşte din palmaresul impresionant al căpitanului echipei argentiniene.

Argentina şi Croaţia s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială, Croaţia câştigând cu 3-0 în grupe în 2018, în timp ce Argentina a câştigat cu 1-0 în 1998, tot în grupe.

A doua semifinală a Cupei Mondiale din Qatar va avea loc astăzi, între campioana mondială Franţa şi Maroc (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

Finala mică e programată sâmbătă, iar finala Cupei Mondiale va avea loc duminică.

Foto: vnexpress.net

img22009591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!