ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde

18:45 | 15.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Grupului Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În contextul războiului din vecinătate, șefa statului a spus că Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru a crea mecanisme funcționale de răspuns rapid la crize și a reduce gradul de vulnerabilitate a țării. Așa cum una dintre principalele preocupări este securitatea energetică, se impune restructurarea acestui sector, pentru a diversifica sursele de energie, a le putea accesa la prețuri rezonabile și a spori investițiile în regenerabile.

Președintele Maia Sandu a apreciat colaborarea pe care o avem cu Banca Mondială în domenii-cheie, precum educația, agricultura și îmbunătățirea serviciilor publice. Șefa statului a subliniind că, în aceste condiții dificile, este important să consolidăm capacitățile instituțiilor publice. La fel, este nevoie să dezvoltăm rapid și alte sectoare care să faciliteze creșterea economică, precum domeniul IT și digitalizarea.

Foto: Președinție

img22009654

img22009654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!