ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea o extensiune la Universitatea de Stat din Moldova

09:38 | 16.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va avea o extensiune la Universitatea de Stat din Moldova, conform unui acord de colaborare semnat ieri la Iaşi de către rectorii instituţiilor, Tudorel Toader şi Igor Şarov, transmite MOLDPRES.

În cadrul acestei extensiuni va funcționa programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de patru ani. Diplomele de finalizare a studiilor vor fi acordate de către UAIC din Iași.

„Universitatea de Stat din Moldova pune la dispoziție spațiile pentru desfășurarea procesului de învățământ. De asemenea, studenții extensiunii vor avea posibilitatea de a participa la activități și manifestări științifice, cultural-artistice, sportive și sociale, împreună cu studenții Universității de Stat din Moldova”, indică UAIC.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași mai are o extensiune la Chișinău, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, unde funcționează programul de licență „Kinetoterapie și motricitate specială”  și programul de master „Kinetoterapia în traumatologia sportivă”. De asemenea, o extensiune activează la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, în cadrul căreia funcționează două programe de studii de licență („Economia comerţului, turismului şi serviciilor”, Facultatea de Economie, şi Administrarea Afacerilor, și „Fizică tehnologică”, Facultatea de Fizică), precum și trei programe de master („Management în turism”, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, „Fizica aplicată în tehnologiile informaţiei şi comunicaţii”, Facultatea de Fizică, „Drept european”, Facultatea de Drept).

Foto: UAIC

img22009662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!