ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transportatorii moldoveni vor circula în continuare fără autorizații pe teritoriul UE

10:24 | 16.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană pentru liberalizarea transportului rutier de mărfuri a fost prelungit, transmite MOLDPRES.

„Transportatorii de mărfuri moldoveni vor putea circula în continuare pe teritoriul UE fără autorizații, după ce  Acordul pentru liberalizarea transportului rutier de mărfuri între Republica Moldova și UE a fost prelungit până la data de 30 iunie 2024”, indică Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Documentul a fost semnat în cadrul reuniunii Comitetului mixt pentru liberalizarea transportului. 

Acordul oferă operatorilor de transport libertate de circulație pentru exporturile moldovenești, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene.

Foto: infotrans.by

img22009666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!