ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În centrul capitalei a fost inaugurat pomul de Crăciun

19:38 | 17.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. În centrul capitalei a fost inaugurat astăzi pomul de Crăciun și târgul dedicat sărbătorilor de iarnă, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului a fost organizat un spectacol muzical-artistic cu tematică de sărbători. Bradul a fost instalat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), iar în preajma acestuia a fost amenajat Târgul de Crăciun, unde vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare. Totodată, în PMAN au fost instalate carusele și alte activități distractive pentru copii.

În perioada sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor putea face fotografii cu Moș Crăciun în preajma pomului din PMAN. La fel, în căsuța moșului vor fi zone pentru distracții, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminica, copiii vor primi aici cadouri.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, unitățile de transport public din capitală vor fi decorate cu luminițe colorate, iar în sectoarele orașului va fi aprins iluminatul decorativ.

Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde interpretate de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița", iar pe 6 ianuarie 2023, ora 18:00, va fi susținut un program cultural de Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă".

img22009698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!