ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii născuți pe teritoriul R. Moldova ar putea beneficia de dreptul garantat la cetățenie

15:59 | 28.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre a fost examinată astăzi de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede modificarea Legii cetățeniei Republicii Moldova în vederea excluderii sintagmei ce prevede că copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Moldovei doar dacă la momentul nașterii cel puțin unul dintre părinții deține dreptul de ședere, beneficiază de protecție internațională sau este recunoscut apatrid de către autoritățile competente. Prin excluderea acestei prevederi, proiectul urmărește conformarea normei legale cu prevederile Convenției ONU privind statutul apatrizilor, Convenției ONU privind reducerea cazurilor de apatridie și Convenției cu privire la drepturile copilului.

Inițiativa legislativă urmează a fi supusă dezbaterilor în prima lectură în plenul Parlamentului.

Foto: Parlament

img22009998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!