ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Glodeni a fost înregistrată o nouă fermă cu statut „de prăsilă”

10:43 | 30.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Exploatația de creștere a bovinelor de rasa Jersey, din localitatea Fundurii Vechi, raionul Glodeni, a primit statut de fermă de prăsilă. Asta după ce Comisia de atestare a fermelor zootehnice în categoria de prăsilă a efectuat ieri o vizită la întreprindere, pentru a examina indicii ce caracterizează calitățile de rasă și productivitatea animalelor, activitatea economică de producție, nivelul activității de selecție și ameliorare, transmite MOLDPRES.

Comisia de atestare a fost însoțită de expertul de la Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, Eugen Voinițchi. Expertul s-a familiarizat cu tehnologia de creștere aplicată în exploatație și dotările tehnologice disponibile, pentru a decide asupra necesităților de intervenție în vederea modernizării exploatației prin accesarea sprijinului Băncii Mondiale, care va fi acordat pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Programul Băncii Mondiale va demara în a doua jumătate a anului 2023, având o valoare totală de 55 milioane de dolari, dintre care 25 mln vor fi investiți în sectorul zootehnic.

Categoria "de prăsilă" conferă fermei zootehnice un statut superior celor de producere, iar Atestatul privind categoria de prăsilă permite comercializarea animalelor de prăsilă, care pot beneficia de subvenții din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Foto: MAIA

img22010056

img22010056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!