ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2022, în nordul ţării au fost realizate proiecte în valoare de 165 mln de lei

09:34 | 05.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a valorificat, pe parcursul anului trecut, circa 165 de milioane de lei (8,25 mln de euro), pentru implementarea a 15 proiecte de infrastructură și cinci proiecte soft în Regiunea de Dezvoltare Nord, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, din suma totală a investițiilor înregistrate anul trecut, circa 94 mln de lei au fost valorificate pentru proiectele cu finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), 67,6 mln de lei – pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană și 3,2 mln de lei – pentru proiectele finanțate din alte surse externe. „Totodată, pe parcursul anului trecut, ADR Nord a organizat evenimente ale căror obiective au fost implementarea politicii de dezvoltare regională și promovarea Regiunii de Dezvoltare Nord ca o destinație atractivă pentru investitori și turiști”, indică sursa citată.

De asemenea, în 2022, ADR Nord a desfășurat o serie de activități pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare regională, inițiind activități în următoarele domenii de intervenție: aprovizionare cu apă și canalizare; infrastructură de sprijin al afacerilor; activitate turistică; dezvoltare urbană; eficiență energetică; cercetare, inovare și transfer tehnologic.

„Principalele obiective ale ADR Nord pentru anul 2023 constau în asigurarea accesului la servicii și utilități publice de calitate; facilitarea creșterii economice și atragerea investițiilor în regiune; îmbunătățirea guvernanței la nivel regional. ADR Nord va continua să valorifice relațiile pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu partenerii săi tradiționali din Uniunea Europeană și cu noi parteneri”, a rezumat instituţia.

Foto: ADR Nord

img23000060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!