ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul german al Sănătății este îngrijorat de apariția unei noi variante de coronavirus

12:12 | 05.01.2023 Categorie: Externe

Berlin, 5 ian. /MOLDPRES/. După apariția informațiilor despre evoluția spectaculoasă a unei noi variante de coronavirus cu un număr în creștere al spitalizărilor în nord-estul SUA, ministrul german al Sănătății și-a exprimat îngrijorarea și a subliniat că Berlinul monitorizează îndeaproape situația, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Chiar dacă atenția lumii este concentrată asupra creșterii numărului de cazuri de coronavirus SARS-CoV-2 în China, experții în boli infecțioase sunt, de asemenea, îngrijorați de apariția variantei foarte contagioase Omicron XBB.1.5, care reprezintă peste 40% din cazurile din SUA, potrivit datelor oficiale publicate săptămâna trecută.

„Să sperăm că vom reuși să trecem de iarnă înainte ca o astfel de variantă să se răspândească printre noi”, a scris miercuri seară pe Twitter ministrul Karl Lauterbach.

„Monitorizăm dacă și în ce măsură XBB.1.5 se răspândește în Germania.”

Expertul în boli infecțioase de la Universitatea din Minesota Michael Osterholm a menționat că șapte din cele 10 state americane cu o creștere a numărului de infecții și spitalizări se află în nord-estul țării, unde sunt raportate mai multe cazuri de XBB. Aceasta presupune extinderea rapidă a zonelor în care noua variantă de coronavirus va căpăta proporții îngrijorătoare și va crea probleme pentru capacitățile sistemului sanitar.

img23000064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!