ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul curent, Regiunea Sud va implementa mai multe proiecte în cooperare cu parteneri externi

14:48 | 09.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. În anul 2023, Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, va continua să coopereze cu UE, Banca Mondială, Guvernul federal german și Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW, Executivul României, Ministerul polonez al Investițiilor și Dezvoltării, Solidarity Fund PL în R. Moldova ş.a., în vederea realizării în comun a mai multor măsuri investiționale, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, vor fi prioritare domeniile reabilitare și modernizare a infrastructurii de aprovizionare cu apă și sanitație, competitivitate, dezvoltare urbană etc. 

„Ca și în 2022, principalele obiective strategice ale ADR Sud pentru anul curent rămân a fi creșterea competitivității și ocupării forței de muncă a Regiunii de Dezvoltare Sud, sporirea coeziunii teritoriale și prevenirea excluziunii. De asemenea, instituția își propune să îmbunătățească mecanismele și instrumentele de implementare a politicii de dezvoltare regională prin eficientizarea operațională a procesului de implementare a acestei politici, consolidarea mecanismului de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională și dezvoltarea capacităților actorilor regionali în domeniile relevante politicii de dezvoltare regională”, indică ADR Sud.

Anul 2022 a fost unul care a adus investiții majore în Regiunea de Dezvoltare Sud. Valoarea totală a investițiilor în sudul ţării a constituit, în anul trecut, circa 200 de milioane de lei (circa zece mln de euro), dintre care aproximativ 183,5 mln de lei sunt alocații din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. 

Foto: ADR Sud

img23000118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!