ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Cahul va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă

13:38 | 10.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Municipiul Cahul va avea în 2023 un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care va include evaluarea situației în sectorul transportului public și privat, trasee, stații, mobilitate pasageri, pietoni, transport ecologic, securitate rutieră, circuite bicicliști, parcări și alte soluții ecologice etc., informează MOLDPRES.

Experții vor analiza situația, vor veni cu soluții de fluidizare trafic și alte domenii, scenarii posibile, proiecte/planuri. „Elaborarea documentului urmează să fie un proces participativ, prin care cahulenii să vină cu propuneri, iar pe parcursul anului 2023, PMUD să fie aprobat de Consiliul municipal”, potrivit Primăriei Cahul.

Realizarea acestui document are loc în cadrul proiectului „Sustenabilitate, mobilitate și accesibilitate în regiunea transfrontalieră Cahul-Oancea - o mai bună infrastructură de transport”. Acesta este implementat și cofinanțat de Primăria Cahul, în parteneriat cu Primăria comunei Oancea, în cadrul Programului Operațional Comun România-R. Moldova 2014-2020.

Foto simbol

 

 

img23000145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!