ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

15:44 | 10.01.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare – 10 ianuarie 2023

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 10 ianuarie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia:

Autorizare

*   Radierea OCN „START CREDIT” SRL din Registrul agenților de asigurare și agenților bancassurance, în baza cererii depuse.

*   Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul lichidării, a valorilor mobiliare emise anterior de societățile pe acțiuni:
-      „MALTEX GRUP”, în număr de 2 acțiuni ordinare nominative;

-      „ASTRAEA”, în număr de 22 958 acțiuni ordinare nominative.

*   Radierea OCN „LIKE CREDIT” SRL din Registrul organizațiilor de creditare nebancară autorizate. În același timp, se interzice desfășurarea activităților de creditare nebancară, OCN „LIKE CREDIT” SRL gestionând creditele acordate anterior datei de suspendare a activității, cu respectarea legislației în vigoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!