ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de gripă

16:17 | 10.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat primul caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, în sezonul 2022-2023. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, comunică MOLDPRES.

Potrivit MS, în prima săptămână a anului curent s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar cel al cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri.

Conform sursei citate, săptămâna trecută, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), 488 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) și 210 cazuri de gripă sezonieră.

De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor. 

Potrivit MS, în acest sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, 136 026 de IARCS și 5 906 de SARI.

img23000155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!