ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va sprijini eforturile în domeniul protecției animalelor fără adăpost din R. Moldova

12:06 | 12.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a anunţat ieri că va sprijini în continuare eforturile în domeniul protecției animalelor fără adăpost din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

„Proiectul UE „Ajută micii noștri prieteni” își propune să ofere soluții, cum ar fi: un mecanism centralizat de monitorizare a animalelor fără adăpost; servicii specializate de gestionare a problemelor din domeniu; introducerea penalităților pentru violența împotriva animalelor; facilități pentru stăpânii responsabili”, indică reprezentanța diplomatică.

De asemenea, campania #AdoptăUnPrieten din același proiect promovează opțiunile de a adopta responsabil sau a îngriji de un patruped fără adăpost, potrivit sursei citate.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Centrul Național de Mediu.

Foto: Delegaţia UE în R. Moldova

 

 

 

img23000199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!