ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

18:24 | 12.01.2023 Categorie: Comunicate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Mesajul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei colaboratorului din sistemul de probațiune 

Stimați angajați ai sistemului de probațiune,

Astăzi, cu ocazia Zilei profesionale, avem deosebita ocazie de a marca munca și contribuția dumneavoastră, aduse în scopul prevenirii comportamentelor antisociale.

Deși activitatea consilierilor de probațiune este una mai puțin cunoscută și nu este pe înțelesul tuturor cetățenilor, aceasta are o importanță deosebită în procesele de menținere a unui climat social liniștit prin crearea condițiilor de prevenire a recidivei infracționale, precum și prin reglementarea asistenței și consilierii subiecților probațiunii în vederea reintegrării lor în limitele legale.

Din anul 2007 și până în prezent, sistemul de probațiune a avut un parcurs cu multe exerciții de reformare și regândire a instituției probațiunii. Este important ca fiecare angajat al organelor de probațiune să-și exercite atribuțiile de serviciu cu abnegație, profesionalism și implicare în folosul garantării siguranței în societate.

Cu ocazia Zilei dumneavoastră profesionale, adresez sincere felicitări și urări de bine întregii echipe a Inspectoratului Național de Probațiune. Vă doresc mult succes și realizări frumoase în activitatea dumneavoastră. 

Cu respect,

Sergiu LITVINENCO,

Ministrul Justiției

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!