ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Victor Ion Popa va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

21:14 | 13.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu va fi prezentat astăzi, la ora 18.00, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune. 

De asemenea astăzi, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” readuce în scenă spectacolul ”Tata”, de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice. 

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Ecuații amoroase” de Aldo Lo Castro în regia lui Mihai Panaitescu, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „COCO Chanel - Oglinzi” în regia Danielei Burlaca, realizat după cartea lui Edmonde Charles-Roux.

Duminică, 15 ianuarie, la 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul ”Iubirea la proști”, o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” – spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Grecu, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Floare albastră”, realizat pe versurile și corespondența poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle în regia Ludmilei Burlaca.

img23000247

img23000247

img23000247

img23000247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!