ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Infrastructuri-cheie ale Kievului au fost vizate de un nou atac al armatei ruse

10:59 | 14.01.2023 Categorie: Externe

Kiev, 14 ian. /MOLDPRES/. Mai multe explozii au răsunat sâmbătă dimineaţă la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că noi lovituri ale armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informează AFP, citată de Agerpres şi MOLDPRES.

"Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esenţiale" este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al Preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram, în timp ce primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski şi le-a cerut locuitorilor "să rămână în adăposturi".

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anunţat că una dintre infrastructurile oraşului a fost lovită.

Fragmente ale unei rachete au căzut în cartierul Golosiivski, dar fără a face răniţi, a mai anunţat Vitali Kliciko.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

img23000256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!