ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un argentinian a câştigat Raliul Dakar 2023

18:14 | 15.01.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Argentinianul Kevin Benavides (KTM) a câştigat pentru a doua oară Raliul Dakar, secţiunea moto, duminică, la Dammam (Arabia Saudită), la capătul etapei a 14-a, după o luptă strânsă în toate cele 15 zile ale competiţiei, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

În vârstă de 34 de ani, argentinianul, deja câştigător în 2021, l-a devansat pe australianul Toby Price (KTM) cu 43 de secunde. Americanul Skyler Howes (Husqvarna) a terminat al treilea, la 5 minute şi 4 secunde.

Într-o ediţie deosebit de strânsă, marcată de abandonul deţinătorului titlului, britanicul Sam Sunderland, chiar din prima etapă, pe 1 ianuarie, Benavides, al doilea în clasamentul general cu 12 secunde la startul ultimei etape, a câştigat la finalul celor 136 km de duminică, între Al-Hofuf şi Damman, devansându-l cu 55 de secunde pe Toby Price, fostul lider, iar al treilea a fost chilianul Pablo Quintanilla (Honda), la 3 min 15 sec.

Românul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) s-a clasat pe locul 21 duminică (la 11 min 49 sec de învingător), şi a încheiat competiţia la general pe locul 27, la 07 h 53 min 35 sec de câştigător.

Sătmăreanul a încheiat pe locul 11 la Rally 2, la 05 h 49 min 11 sec de primul clasat, francezul Romain Dumontier.

Emanuel Gyenes a avut prima participare la Raliul Dakar în 2007, reuşind să încheie cursa la ultima ediţie din Africa. În 2011 a obţinut prima victorie la clasa Maraton (o clasă în care de-a lungul celor două săptămâni de cursă nu ai voie să schimbi o serie de componente printre care se numără motorul şi bascula; această clasă nu mai există în prezent). În 2015 a reuşit a doua victorie la clasa Maraton. În 2020, pilotul sătmărean a ieşit învingător la clasa Original by Motul, iar în 2021 s-a clasat pe locul secund la Original by Motul, la şapte luni după tripla fractură de la piciorul drept.

img23000279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!