ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat săptămâna trecută peste 446 milioane de lei

10:02 | 16.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. În perioada 9 - 15 ianuarie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 446,4 milioane de lei (circa 22,3 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 8,3 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,9% din totalul sumei. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 8 483 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 69 599 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 45 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 527 mii de lei.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 816,2 milioane de lei, cu 18,3% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

img23000283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!