ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au cerut producătorilor de struguri să se înregistreze în Registrul Vitivinicol

12:05 | 16.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Neînregistrarea în Registrul Vitivinicol (RVV) al țării ar putea atrage sancțiuni administrative şi împiedica comercializarea strugurilor pentru producerea vinurilor, precum și accesul la obținerea unor anumite tipuri de subvenții. Despre aceasta s-a discutat la finele săptămânii trecute, la o întrunire organizată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Oficiul Național al Viei și Vinului, transmite MOLDPRES.

Viticultorii și vinificatorii au fost îndemnați să depună cererile de înregistrare și declarațiile în regim online pe pagina web: www.rvv.gov.md. „Orice persoană interesată poate accesa compartimentul public al paginii web rvv.gov.md pentru a se familiariza cu statisticile din domeniul vitivinicol. Este disponibilă opțiunea de a filtra informațiile despre unitățile vitivinicole și plantațiile viticole înregistrate (în funcție de destinație, soi, suprafață, localitate etc.). Astfel, agenții economici din domeniu pot afla situația reală privind suprafețele de viță-de-vie și își pot planifica eficient potențialul de producere”, a explicat ministerul de resort.

„Îndemnăm producătorii de struguri să încheie prealabil contracte cu procesatorii, în vederea evitării unor eventuale probleme de comercializare a producției în vârful de sezon”, a relevat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

Registrul Vitivinicol (RVV) al Republicii Moldova este un sistem ce asigură transparenţa întregului proces tehnologic, de la struguri marfă până la distribuirea produsului finit, evidența sortimentului soiurilor de struguri, vârsta plantațiilor, fiind oferite oportunități de cooperare cu procesatorii de struguri.

Foto: MAIA

img23000290

img23000290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!