ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bilanţul bombardamentului rus asupra oraşului Dnipro a urcat la 35 de morţi

12:01 | 16.01.2023 Categorie: Externe

Kiev, 16 ian. /MOLDPRES/. Bilanţul bombardamentului rus care a distrus sâmbătă un imobil în oraşul Dnipro din estul Ucrainei a urcat la 35 de morţi, printre care doi copii, şi la zeci de răniţi, a anunţat luni guvernatorul regional Valentin Reznicenko, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Treizeci şi nouă de persoane au fost salvate, 75 de au fost rănite", a adăugat pe reţelele sociale guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk.

El a precizat că "soarta altor 35 de locuitori ai imobilului este necunoscută", în timp ce operaţiunile de salvare continuă.

Conducerea de la Kiev a condamnat ferm duminică atacurile împotriva civililor şi a denunţat încă o dată ''teroarea rusă''.

În afară de Dnipro, alte zone afectate au fost Odesa, Harkov, Liov şi Kiev, unde infrastructura civilă a fost avariată şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Armata ucraineană a precizat că a doborât 25 dintre cele 38 de rachete trase sâmbătă de forţele ruse.

Foto: telegram

img23000294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!